Hıçkırık Nasıl Geçer? Hıçkırıklardan Nasıl Kurtulunur?
Dahiliye

Hıçkırık Nasıl Geçer? Hıçkırıklardan Nasıl Kurtulunur?

    Hıçkırık Nasıl Geçer? Hıçkırıklardan Nasıl Kurtulunur?

    Hıçkırık, zaman zaman herkesin başına gelen can sıkıcı şeylerden biridir. Eğlenceli değil, ama onları durdurmanın yolları var. Hıçkırıklardan nasıl kurtulacağınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

    Hıçkırıklara, diyafram kasındaki istemsiz kasılmalar neden olur ve bu da havanın akciğerlere girmesine neden olur.

    Hıçkırık Nedenini Belirleyin?

    Burnunuzdan nefes almakta zorlanıyorsanız, ağzınızdan hafifçe üflemeyi deneyin. Bu, herhangi bir mukus birikimini temizlemeye yardımcı olacaktır. Yatmadan önce ılık bir duş veya banyo yapmayı da düşünebilirsiniz.

    Hıçkırık Belirtileri Tedavi Edin

    İnsanların hıçkırık tutmasının birkaç farklı nedeni vardır. Bunun bir nedeni boğazdaki bir enfeksiyondur. Diğer bir sebep ise strestir. Her iki durumda da yapılacak en iyi şey, hastalığı iyileştirmeye çalışmak yerine semptomları tedavi etmektir.

    Gelecekte Oluşabilecek Olayları Önleyin

    Sık sık hıçkırdığınızı fark ederseniz, her epizoddan önce derin nefes almayı deneyin. Bu, vücudunuzu rahatlatmaya ve başka bir oluşum olasılığını azaltmaya yardımcı olacaktır. Kendinizi sakinleştirmeye yardımcı olmak için ılık bir duş veya banyo da yapabilirsiniz.

    Hıçkırığın Nedenlerini Anlayın

    İnsanların hıçkırık tutmasının birkaç nedeni vardır. Bunun bir nedeni, nefes aldığınızda havanın ciğerlerinize girmesi ve ardından nefes borunuzdan (trakea) geçmesidir. Hava soluk borusundan geçerken genişler ve daralır. Bu hareket göğüs boşluğunuzun içinde basınç oluşturur. Basınç oluştuğunda, ağzınızdan ve burnunuzdan havayı dışarı atar. Buna "hıçkırık" denir.

    Buna Neyin Sebep Olduğunu Bulun

    Nefes almakta zorlanıyorsanız, derin nefes almayı deneyin. Ayrıca su içmeyi veya buz parçaları emmeyi de deneyebilirsiniz. Yapabileceğiniz başka bir şey de yatmadan önce birkaç dakika dinlenmek.

    "Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz."

    Yazar Hakkında

    Tıbbi Yayın Kurulu

    Tıbbi Yayın Kurulu

    tarafından 01.08.2022 tarihinde onaylandı.

    İletişim Formu

    Yazar Hakkında

    Tıbbi Yayın Kurulu

    Tıbbi Yayın Kurulu

    tarafından 01.08.2022 tarihinde onaylandı.