Hamile ( Gebe ) Pilatesi

Pilates yöntemi ile beden eğitiminin yapılması, 100 yılı aşan bir zaman önce Joseph H. Pilates’in geliştirdiği ve esneme ile güçlenme egzersizlerinin bir araya gelmesiyle meydana gelen eşsiz bir sistemdir.

Pilatesin Faydaları Nelerdir?

Pilates kaslarınızı güçlendirirken, duruşunuzu düzeltir. Ayrıca vücudumuza, esneklik ve denge sağlar. Bedeni ve zihni birleştiren pilates sayesinde çok daha düzgün bir form kazanabiliriz.

Pilates Bedeni Bütün Şeklinde Ele Alır

Pilates öncelikle sağlıklı bir beden, sağlıklı bir zihin yapısı ve sağlıklı bir hayat oluşturmak için geliştirilmiştir. Pilatesi diğer spor ve egzersizlerden ayırmamızı neden olan en önemli özelliği bedeni bir bütün şeklinde ele almasıdır.

Hamile (Gebe) Pilatesi Ne İşe Yarar?

Günümüzde pek çoğumuzun zayıf ve bir o kadar güçsüz fiziksel bir yapıya sahip olmamızın nedeni, vücudun belli bölgelerine odaklanmamız, diğer bölgeleri göz ardı etmemizden kaynaklanır. Bu şekilde yaptığımız karmaşık ve verimsiz egzersizlerin oluşturduğu bir dengesizliktir.

Egzersiz yapmaktaki maksadımız vücudumuzu dengelemek dolaşım sistemimizi geliştirmek, gerginliği azaltmak, dayanıklılığı daha da artırmak, daha iyi görünmek ve kendimizi olabildiğince iyi hissetmekse, o zaman pilates size tüm bu düşüncelerinizi sunma imkanı verecek bir sistem olacaktır.

Pilates vücudun merkezini güçlendirmeye yönelik bir yöntem olduğu için, öncelikle vücudun uç kısımlarındaki kanın merkeze-karın bölgesine yönlenmesini sağlar. Bunun neticesinde karın bölgesinde büyüyen bebeğin gereksinimleri fazlasıyla karşılanmış olacaktır. Pilatesin tek yararı bu olsa dahi hamilelikte pilates ideal bir olacaktır.

Elbette hamile ( gebe ) pilatesinin tek faydası bununla sınırlı değildir.

Gebelik, az önce bahsettiğimiz gibi hormonal, fiziksel ve psikolojik bakımdan birçok değişikliğin meydana geldiği bir dönemdir. Gebelikte salınan bazı hormonlar ve devamlı büyüyen bebeğin ağırlığı, kas ve iskelet sisteminde bir çok farklılıklar oluşturur.

Bağ doku relaksin hormonunun etkisiyle gevşer, eklemler kolay zarar görebilir, özellikle el ve ayak bileklerinde oluşan ödeme bağlı karpal tünel ve tarsal tünel sendromu oluşabilir. Bebeğin artan ağırlığı ve yer çekiminin de etkisiyle pelvik tabanda gevşeme ve sarkma oluşturabilir. Pelvik tabanda oluşan sarkma gebelikte ve/veya ileri yaşlarda kadınların idrar kaçırma gibi hayat kalitesini düşüren sorunlara neden olabilir.

Pelvik taban kaslarının güçlenmesi, doğum öncesi, hamilelik süreci, doğum anında ve doğum sonrasında kadın için önem taşımaktadır. Pilates bu kasları güçlendirmek için doğru ve etkili bir yöntemdir.

Hamile (Gebe) Pilatesi Ne Zaman Başlar?

12. gebelik haftasını tamamlamış bir gebe pilates egzersizleri yapabilir. Fakat daha önce hiç plates yapmamış bir gebe hekime danışarak ve mutlaka bir profesyonel ile birlikte birebir çalışarak pilates yapmalıdır. Çünkü pilates karın bölgesini yoğun çalıştıran bir sistemdir. Ayrıca anne adayının, egzersiz yaparken bedeninin verdiği mesajlara kulak vermesi ve bedenini dinlemesi önem arzeder.

Hamilelikte (Gebelikte)  Pilates Nasıl Yapılır?  

Hamilelikte spor yapmak hem anne adayının kendisine hem de bebeğin gelişimine katkı sağlar.

Hamile (gebe) pilatesi, anne adaylarının doğum öncesi ve sonrasında fiziksel ve mental sağlıklı bir süreç geçirmesine yardımcı olur.

Hamilelik öncesi yapılan pilates ise sağlıklı bir hamilelik sürecine ön hazırlıktır. Bel ve boyun ağrılarını azaltır. Kasılmaları azaltır.

Pilates el ve ayak bölgesindeki ödemin dağıtılıp vücuttan atılmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine fayda sağlar. Anne adaylarının uyku düzenini daha kaliteli hale gelir.

Hamilelik sonrası yapılan pilates, düzenli kilo kontrolü sağlanmasını, anne-bebek pilatesi ise bebek ve anne arasındaki bağın kuvvetlenmesinde etkilidir. 

Hizmetlerimiz

Reformer (Aletli) pilates

Hamile (gebe) pilatesi

Grup hamile (gebe) pilatesi

Anne-bebek pilatesi

Çift pilatesi