Kalp Sağlığınızı Nasıl Korursunuz?
Kardiyoloji

Kalp Sağlığınızı Nasıl Korursunuz?

    Kalp Sağlığınızı Nasıl Korursunuz?

    Bilmiyor olabilirsiniz ama kalp sağlığınızı korumanın birçok yolu var. Onları keşfetmek için okumaya devam edin!

    Kalp hastalığı ülkemizde önde gelen ölüm nedenidir. Ayrıca önlenebilir. Bu basit adımları izleyerek kalp krizi veya felç geçirme şansınızı azaltabilirsiniz.

     

    Kalp Sağlığını Korumada Beslenme

    Doğru yemek, düzenli egzersiz yapmak, yeterince uyumak ve tütün ürünlerinden kaçınmak, kalp sağlığınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz en kolay şeylerden bazılarıdır. Bu dört alışkanlık tek başına kardiyovasküler hastalık riskinizi %50'ye kadar düşürmenize yardımcı olacaktır.

     

    Kalp Sağlığını korumada Düzenli Egzersiz

    Düzenli egzersiz yapmıyorsanız, şimdi başlamak için mükemmel bir zaman. Dışarıda pek çok farklı egzersiz şekli var ve her birinin kendine göre faydaları var. Kendinizi motive etmek için her hafta yeni bir şey deneyin.

     

    Kalp Sağlığını Korumada Kilo

    Fazla kilolu olmak sizi yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve tip 2 diyabet gibi kardiyovasküler hastalıklar için yüksek risk altına sokar. Ayrıca vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasını zorlaştırır. Ayrıca aşırı kilolu olmak uyku apnesi, artrit ve osteoporoz gibi diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

     

    Kalp Sağlığını Korumada Sigara

    Sigara içiyorsanız, şimdi bırakma zamanı. Sigarayı bırakmak kalp krizi, felç, akciğer kanseri, amfizem ve kronik obstrüktif akciğer hastalığını (KOAH) önlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca diyabet, böbrek taşı, katarakt ve diş eti hastalığı geliştirme şansınızı da azaltacaktır.

     

    Kalp Sağlığını Korumada Stres Yönetimi

    Stres, kalp hastalığına en büyük katkıda bulunanlardan biridir. Aslında, stres 100'den fazla farklı hastalık ve rahatsızlıkla bağlantılıdır. Bir çalışma, yüksek düzeyde stres yaşayan kişilerin, düşük stres düzeyine sahip olanlara göre erken ölme olasılığının iki katı olduğunu buldu.

    "Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz."

    Yazar Hakkında

    Tıbbi Yayın Kurulu

    Tıbbi Yayın Kurulu

    tarafından 11.08.2022 tarihinde onaylandı.

    İletişim Formu

    Yazar Hakkında

    Tıbbi Yayın Kurulu

    Tıbbi Yayın Kurulu

    tarafından 11.08.2022 tarihinde onaylandı.