Depresif Ne Demektir?
Psikiyatri

Depresif Ne Demektir?

    Depresif Ne Demektir?

    Depresyon, dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen bir hastalıktır. Üzüntü, umutsuzluk, endişe, suçluluk, öfke ve daha pek çok duyguya neden olur.

    "Depresyon" ne anlama geliyor? Depresyon, uzun süreler boyunca üzgün, endişeli, suçlu, kızgın veya değersiz hissetmeyi içeren bir duygudurum bozukluğudur.

    Depresyonun gerçekte ne anlama geldiğini, nasıl teşhis edildiğini ve hangi tedavilerin mevcut olduğunu öğrenin.

    Depresyon, yaşamlarının bir noktasında her beş kişiden birini etkileyen yaygın bir sorundur. Aslında, yetişkinlerin yaklaşık yüzde 20'si yaşamları boyunca majör depresif ataklardan muzdarip olacaktır.

    Depresyon Nedir?

    Depresyon, kalıcı düşük ruh hali, bir kez zevk alınan faaliyetlere ilgi kaybı ve diğer semptomlarla karakterize bir duygudurum bozukluğudur. Depresyonu olan kişiler genellikle üzgün, endişeli, suçlu, kızgın, değersiz, yorgun ve motivasyonsuz hissederler. Ayrıca uyumak, iyi yemek yemek, konsantre olmak, karar vermek ve hayattan zevk almakta zorluk çekebilirler.

    Depresyon Belirtileri

    Depresyonda olabileceğinizi düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşun. Belirtileriniz hakkında sorular soracak ve tedaviye ihtiyacınız olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır. Doktorların majör depresif bozukluğunuz olup olmadığını belirlemesine yardımcı olan Hasta Sağlığı Anketi (PHQ) adlı bir anketi doldurmanız istenebilir.

    Depresyonun Nedenleri

    Depresyonun birkaç olası nedeni vardır. Bunlar genetik, beyin kimyası, çevresel etkiler ve yaşam olaylarını içerir.

    Depresyon Tanı ve Tedavi Seçenekleri

    Depresyonda olabileceğinizi düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşun. Belirtileriniz ve tıbbi geçmişiniz hakkında sorular soracaktır. Ayrıca, daha fazla teste ihtiyacınız olup olmadığını belirlemenize yardımcı olması için bir anket doldurmanız da istenebilir.

    "Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz."

    Yazar Hakkında

    Tıbbi Yayın Kurulu

    Tıbbi Yayın Kurulu

    tarafından 11.08.2022 tarihinde onaylandı.

    İletişim Formu

    Cahit PEKYARDIMCI
    Psikiyatri

    Uzm. Dr.

    Cahit PEKYARDIMCI

    Koru Ankara Hastanesi