Tümör Lizatı Yüklü / Sentetik Antijen Yüklü Dendritik Hücre

Tümör Lizatı Yüklü / Sentetik Antijen Yüklü Dendritik Hücre

Tümör Lizatı Yüklü / Sentetik Antijen Yüklü Dendritik Hücre

Dendritik Hücre Nedir?

Dendritik hücreler, bağışıklık sistemini oluşturan immün hücrelerden biridir. Bu hücrelerin ana işlevi antijenleri işlemek ve immün sistemin diğer hücrelerine sunmaktır. Antijen sunan hücre görevi  görürler. Doğuştan bağışıklık sistemi ve adaptif immün sistem arasında haberci olarak hareket ederler. Dendritik hücreler, antijen sunan hücrelerin en güçlüsüdür.

 

Dendritik Hücreler Nasıl Üretilir?

Hastadan aferez yolu ile toplanan hücrelerden mononükleer (tek çekirdekli) hücreler (lenfosit B, lenfosit T ve monosit) izole edilir.

İzole edilen mononükleer hücrelerden monosit (tüm beyaz kan hücrelerinin en büyüğüdür. Viral, bakteriyel, fungal ve protozoal enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Bu hücreler

mikroorganizmaları öldürür, yabancı parçacıkları alır, ölü hücreleri temizler ve bağışıklık tepkilerini artırır) hücreler elde edilir.

Monosit hücreler çeşitli büyüme faktörleri ve sitokinlerin desteği ile dendritik hücrelere dönüştürülür.

Elde edilen dendritik hücrelere, hastaya ait tümör biyopsisinden elde edilen tümör antijenleri veya tümöre spesifik hazır antijenler tanıtılır.

In-vitro çalışmalar olgunlaşma sürecini tamamlamış dendritik hücrelerin, tümör antijenine spesik antikor ve T hücre cevabını %20 oranında arttırdığını göstermektedir.

 

Potansiyel Kullanım Alanları Nelerdir?

Küçük Hücreli Akciğer Kanseri

Küçük Hücreli Olmayan Akciğer Kanseri

Glioblastoma

Melanoma

Lösemi Tipleri

Kolorektal Kanser

Prostat Kanseri

Karaciğer Kanseri

Pankreas Kanseri

Özofagus Kanseri