img

MUAYENE AŞAMALARI NELERDİR?

  • Laboratuvar Tetkikleri,
  • Elektrokardiyografi (EKG),
  • Odyogram,
  • Görme Alanı,
  • Solunum Fonksiyon Testi,
  • Akciğer Grafisi,
  • Göz Hastalıkları Uzmanı Muayenesi,
  • Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Muayenesi,
  • Psikiyatri Uzmanı Muayenesi,
  • Nöroloji Uzmanı Muayenesi,
  • Dahiliye Uzmanı Muayenesi,
  • Uçuş Hekimliği Muayene ve Değerlendirmesi
Muayene Aşamaları
Laboratuvar Tetkikleri,
İdrar örneği alınarak tam idrar tahlili, kan örneği alınarak ise; tam kan sayımı, Sedimantasyon- Açlık Kan Şekeri- Üre- Ürik Asit- SGOT- SGPT (karaciğer enzimleri) - Kolesterol (kandaki yağ miktarı)- Trigliserid- HDL Kolestrol (iyi huylu kolesterol) kontrolleri yapılmaktadır.
Radyoloji,
Doktorlarımız çekilen akciğer röntgeni ile göğüs kafesinin yapısı, akciğer havalanması, kalp büyüklüğü, geçirilmiş veya geçirilen akciğer enfeksiyonunun olup olmadığı gibi konularda kontrolleri yapmaktadırlar. 
Elektrokardiyografi (EKG),
EKG çekimi yapılarak, kalp hızı ve kalp ritminin düzenliliği; kalp damar tıkanıklığının olup olmadığı kontrol edilir. 
Kulak Burun Boğaz Muayenesi,
KBB muayenesinde, kulak zarı değerlendirilmesi, işitme değerlendirmesi, burun tıkanıklığı yapabilecek ve konuşmanın anlaşılmasını engelleyici problemler olup olmadığı değerlendirilir. 
Odyometri (İşitme Testi)
İşitme testi ile pilotun çeşitli frekanslardaki minimum işitme eşikleri saptanır. Ayrıca konuşmayı anlama ve ayırt etme seviyeleri de belirlenir. 
Solunum Fonksiyon Testi,
Solunum fonksiyon testi yapılarak, solunum kapasitesi, alınıp verilen hava hacimleri, hava akımı kısıtlaması kontrolleri yapılır. 
Görme Alanı
Merkezi ve çevresel olarak iki çeşit görme alanı testi yapılmaktadır. Yapılan görme alanı testi ile görmede kayıp ve daralma olup olmadığına bakılır. 
Göz Muayenesi
Göz muayenesinde, görme keskinliği, göz ön ve arka segmentlerinin incelenmesi, renk görme, derinlik duyusu, göz tansiyonu, görme alanı ve anjiyografik incelemeler yapılmaktadır. 
Nöroloji Muayenesi
Nöroloji muayenesi ile kas gücü, duyu kontrolleri, denge koordinasyon testleri, refleks kontrolü, yürüme bozukluğu testleri ve baş sinirleri kontrolleri yapılmaktadır. 
Psikiyatri Muayenesi
Sağlık muayenesi için başvuran havacılık personelinin imtiyazlarını emniyetle kullanmalarını bozabilecek herhangi bir akut veya kronik; konjenital veya edinilmiş psikiyatrik hastalık veya sakatlık durum veya bozuklukları bulunup bulunmadığı yönünde değerlendirme yapılır.
Dahiliye Muayenesi
Dahiliye muayenesi ise, yapılan tahlil sonuçlarının değerlendirilebilmesi için son adımdır. Daha önceden çektirilen akciğer röntgeni, EKG, solunum fonksiyon testi ve verilen tahlil sonuçları toplanarak dahiliye muayenesi için hazırlanılır. Muayene sırasında tansiyon ve nabız değerleri de alınıp kapsamlı bir dahili fizik muayenesi yapılır. 
Bu muayenelerin yapılmasındaki amaç her zaman sağlıklı olması gereken havacıların ve uçuş emniyeti gerektiren görevlerde çalışanların sağlıklı hallerinin devam edip etmediğinin kontrolünü yapmak ve sağlıklı olmasını sağlamaktır

 

Muayenelerimiz Cumartesi günleri de yapılabilmektedir.Hava Sağlık Birimi
Randevu için: 0850 307 07 24
                         0 538 940 26 22